* TESTAMENTO

Deixar a voz, aos cantores,

Deixar a cor, aos pintores,

Deixar o grão, aos agricultores.

Deixar o mar, aos nadadores,

Deixar o barulho, aos motores,

Deixar o barro, aos escultores.

Deixar a paz, aos pastores,

Deixar a mentira, aos rumores,

Deixar a represa, aos castores.

Deixar a letra, aos escritores,

Deixar os olhos, aos observadores,

Deixar a velocidade, aos computadores.

Deixar o sonho, aos sonhadores,

Deixar o peixe, aos pescadores,

Deixar a TV, aos telespectadores.

Deixar o ensino, aos professores,

Deixar a comida, aos sabores,

Deixar as asas, aos voadores.

Deixar a tristeza, às dores,

Deixar o vento, aos ventiladores,

Deixar o ar, aos aspiradores.

Deixar a novidade, aos noticiadores,

Deixar a vida, aos amores,

Deixar o resto, aos pesquisadores.

Emanuelle Querino

20.01.2006 / 17:10