¿Que pasa?

*Está escrito em galego, mas acho que se entende.

Un vapor maligno sobe das miñas entrañas.

¿Que se pasou a meniña que fun un dia?

Otro vapor entra polas finestras das mañáns

e me mollan toda por dentro de min misma.

¿Que se pasou a Sophya que cambiou tanto?

Onten, eu era a nena dos pés descalzos

que corría impaciente polas salas e cuartos,

hoxe son un probe dibuxo feo sin graza...

¿Qué se pasou de min, que non son mais a mesma?

As veces teño ganas de morirme

pero sei que mais lonxe se queda

a vista dos que de súbito se dormen

entón, sentome na cadeira de balanzo

e asín soa, doume ao vale de lágrimas

que me inundan o peito e chaman, chaman chaman...

¿Por qué non despertas, Sophya?