BÓIA-FRIA

BÓIA-FRIA

Ë bóia fria

que se come nos canaviais.

Água seca que enche os manaciais.

O sufoco na garganta

anuncia o ar impuro

que se ousa respirar

atá poder galgar o muro injusto

que separa as classes sociais.