HA ARTI DI CÕNPÔR

Cõnpôr è huma arti

Ki réquer alén

Di un dõn divinu, muytu tálentu tanbém.

Sinão u testu núm comóvi.

Áh arti di cõnpôr

Éh dáda pêlu Cryádôr

Ki nus dhá ah liberdádi

Di mãnifesstá á noça verdádi

Ki bróta du fundu

Du noçu corassão

Prà todu mundu

Sinti á noça ímtima emossão.

Cóndo nóis fika tôdo inbaraiádo

Us trém fika tudu atrapaiádo.

I cóndo nóis sénti úma sordádi

Di árguén ki nóis gossta cúm vontádi,

Hái è ki u trém discarría

Mermu. Hágenti iscrevi herradu, cem aligría,

Pruquê a fárrta dá peçôa ahmadá

Dóí tamtu ki éh capasi di nús matá.

Máz cómu tudu ná vyda jíra

Áh peçôa ki istá hoji longi

Amãmhã vorta i nóis dinovu si ahtíra

Nus brassu délla i máta áh sordádi di hoji.

I dispois di tudu si récõnpôr,

Nóis si asserta di nôvu

Cum ás pralávra i cum u corassão cem dôr

Hao hôuvir di nôvu

U ságradu mãmtra:

"WUWU"! Proféridu cum karinhu

Pêlu mêu lindu nétinhu, ú Gigantí lindu

Ki tá viájanu í áki núm kanta.

Vórta Giganti prú çéu Wô tê amôr

I num sofrê maiz di tristêsa

I nén pérdê ah reálêsa

Dhá arti di cônpôr.