"Creatio ad Terra".

In principio creavit Deus caelum et Terram,

Sed non creavit Terra inania et vacua,

Postea facta est lux et dividat aquis ab acquas,

Veritas est... - creavit Deus totum superatum.

Appelavitque Deus lucem diem et tenebrae,

Et factum est vespere et mane, dies unus,

Et ait Deus:... - Germinet Terram herbam viventem,

dies tertius,

Sed super Terra vivit semper milliam florem.

Dixit etiam Deus: - pullulent acquae reptile animae viventis,

Crescite et multiplicamini et replete acquam maris,

Postea sapemus... - et vidit Deus quod esset bonum.

Et ait magis Deus: - Faciamus hominem ad imgem nostram,

Faciamus hominem, tambene, ad similiudem nostram,

Et factum et vespere et mane, dies sextus...

YOSEPH YOMSHYSHY
Enviado por YOSEPH YOMSHYSHY em 14/01/2008
Código do texto: T816542
Copyright © 2008. Todos os direitos reservados.
Você não pode copiar, exibir, distribuir, executar, criar obras derivadas nem fazer uso comercial desta obra sem a devida permissão do autor.