Pokocham tę piękną kobietę

 

Idę patrzeć, jak rzeka powoli płynie z mostu

W tęsknocie za zauważeniem płynących łodzi

Nawet bez łączenia

Będę tęsknił za zejściem wód operacyjnych.

 

I jeśli czerwone płatki skrzyżują moje przeznaczenie

W spokojnych i łagodnych wodach rzeki Itapecuru

Usłyszę jak kołyszesz się żywcem jak tancerz

W zaznaczonej kadencji nie jestem znad Morza Egejskiego.

 

Jestem z Caxias z krainy chłopca Guarimã

Patrząc na kajaki spadające na czerwone kwiaty

Rozproszone w tym głębokim strumieniu jak bicie serca

 

Ufam, że słońce wzejdzie za palmą

Z wdzięcznej palmy babassu, którą dał mi Bóg

Jeśli to ty, powiem, że cię kocham, bez żartów.

 

 

 

 

ERASMO SHALLKYTTON
Enviado por ERASMO SHALLKYTTON em 12/03/2023
Código do texto: T7738352
Classificação de conteúdo: seguro
Copyright © 2023. Todos os direitos reservados.
Você não pode copiar, exibir, distribuir, executar, criar obras derivadas nem fazer uso comercial desta obra sem a devida permissão do autor.