Morenika

By Carlos Maciel.

Áyde luna mestiza,

Éres miya morenika, la bida, miya morenika, éres miya.

Áyde, áyde,

Disde la kriasion del mundo fueste proyektada…

Busko akseptarte en miyos brazzus komo aksepto El Shabat,

Komo eres grasioza...

Reyne grasioza komo primo obyekto de la kriason en miya bida,

Oy, eres miya, morenika miya.

Despiertate!

Espiertate komo lengua ermoza,

Komo ladino en miya bida,

Komo las estoryikas nostaljikas de Tsion.

Despiertame, morenika miya.

Miya boka está yena de ti,

Kochicho tu nombre luna miya,

Komo avlo todos los dyas la B’racha de Shema.

Áyde luna mestiza,

Éres miya morenika,

Éres luna ermoza disde la kriasion,

Primo obyekto grasiozo,

Akseptote en miya puerta,

Reyna, luna miya,

Morenika miya.

Carlos Maciel CJMaciel
Enviado por Carlos Maciel CJMaciel em 22/06/2010
Reeditado em 01/02/2020
Código do texto: T2334566
Classificação de conteúdo: seguro
Copyright © 2010. Todos os direitos reservados.
Você não pode copiar, exibir, distribuir, executar, criar obras derivadas nem fazer uso comercial desta obra sem a devida permissão do autor.